joancane – espais, imatges, paraules

espais, imatges, paraules, spaces, images, words

007. gaudint d’orgosolo – via lloret de mar

L’accèssit al sisè concurs de narrativa de viatge – en la categoria de prosa – ha anat a parar a Barcelona, des de Lloret de Mar, via Orgosolo – a l’illa de Sardenya, gràcies al text “Gaudint d’Orgosolo (Enjoy Orgosolo)”, una crònica alcoholitzada de bistecs de cavall, desfilades equines, parets pintades, cerveses locals i dones mediterrànies que apareixen i desapareixen per les cantonades.

(…) La cambrera ens avisa amb senyals a mig sopar: “ja passen per aquí al davant”. Deixem els bistecs de cavall refredant-se als plats, sortim al carrer principal davant del restaurant mateix, esperem en silenci envoltats de gent local alineada a les parets. La comitiva no tarda en aparèixer al cap del carrer: cavalls i més cavalls, més d’un centenar relativament ordenats per parelles en dues fileres, tots muntats per genets masculins (de rostre dur i cabell molt curt, vestits de mudar amb pantalons foscos i camisa blanca o negra), menys unes poques noies i alguns infants. La presència ritual de les muntures del poble, demostració de força natural i agrària, acte social d’arrels ancestrals. (…)

[Fragment de “Gaudint d’Orgosolo (Enjoy Orgosolo)”, accèssit de narrativa de viatge dels sisens Premis Literaris Vila de Lloret de Mar 2010.]

Anuncis

Written by joancane

19 Abril 2010 a 21:04

%d bloggers like this: