joancane – espais, imatges, paraules

espais, imatges, paraules, spaces, images, words

021 _ relat viatge _ nits japoneses _ santa perpetua de mogoda

Una crònica noctàmbula d’una experiència japonesa de fa uns pocs anys ha sigut la guanyadora d’un concurs de relats de viatges de la Mostra de Turisme a Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental), amb la crònica peculiar (i bàsicament nocturna) d’un viatge al Japó (el 2007): “Nits japoneses: llits, bars, futons i càpsules”

Cada nit rememorareu entre els dos companys de viatge les anècdotes del dia (com les preguntes de benvinguda a l’arxipèlag: “ha estat mai deportat del Japó? i deportat de cap país? porta algun tipus d’arma?“). Viatjar és buscar una superfície horitzontal on passar la nit per reviure el dia – als catàlegs de les agències de viatges estàndard no s’acostuma a indicar de quina categoria seran els restaurants però sempre especifiquen clarament quantes estrelles tindran els hotels.

(…)

Una altra nit, de matinada, en un bar ple d’homes de mitjana edat que surten de festa amb els companys de feina, un soldat americà amb excés d’alcohol inicia una conversa vorejant el surrealisme i les anècdotes de barra de bar: amb el to increïble que gasten els personatges de pel·lícula de baix pressupost, us parla de les seves aventures a l’Iraq, de la seva llista infinita de noies que l’hi van al darrera, dels seus orígens a Las Vegas – ciutat-espectacle -, de la necessitat interior que sent de bombardejar França, especialment Paris. No l’Iraq o alguna altra merda d’aquestes, et diu, no, no, França! (…)”.

Fragment de Nits japoneses: llits, bars, futons i càpsules“.

Anuncis

Written by joancane

14 Juliol 2011 a 23:41